Stäng

Nordic Surface produkt Corkeen Play Original till final i IVL:s hållbarhetstävling


Vår produkt Corkeen Play Original är en av tre finalister i IVL:s innovationstävling för hållbara och naturliga alternativ till konstgräs på skol- och förskolegårdar. För Nordic Surfce är innovation och hållbarhet starka drivkrafter och vi är väldigt stolta över att en av våra senaste innovationer lyfts fram i en tävling som både IVL och Naturvårdsverket står bakom.

- Finalplatsen är ett kvitto på att vår produkt möter de önskningar och krav som dagens beställare och slutkunder vill ha av ett fallskydd, säger VD Erik Wallén-Widell.

Corkeen Play Original är utvecklad utifrån vår strävan att skapa ett hållbart och lätt fallskydd fritt från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen. Nordic Surface har arbetat med fallskydd länge och idén till Corkeen Play Original började i vår nyfikenhet på om det kunde gå att skapa ett naturligt, men minst lika bra, alternativ till befintliga fallskydd. 

Sedan lanseringen 2018 har våra korkytor bidragit till att skapa mer hållbara, säkra och tillgängliga lekplatser både i Sverige och utomlands. Det innovativa systemet bakom Corkeen Play Original gör materialet både lätt och hållbart, något som gör både användare och miljö till vinnare. Nu hoppas vi alla såklart att vi även kan ta hem vinsten i den här tävlingen.

Finalen i IVL:s innovationstävling går av stapeln 24 februari. Vill du läsa mer om tävlingen så läs gärna IVL:s pressmeddelande eller besök ivl.se/innovationstavling-mikroplast

 

Mer om Corkeen Play Original
Kork är ett helt naturligt material utan gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen - till skillnad från material som är producerade av plast eller olja. Jämfört med exempelvis gummi är kork också ett mycket lätt material, vilket gör att Corkeen Play Original kan läggas på ytor där vikten har betydelse.

En annan fördel med kork är att det luktar mindre än gummibaserade underlag och ytan blir heller inte blir lika varm som t.ex. gummiasfalt kan bli när solen ligger på en varm dag. Corkeen Play Original består av ca 90% kork och 10% bindemedel. Beläggningen platsgjuts för bästa resultat. För arkitekter och beställare som vill markera avgränsningar eller göra gestaltningar i underlaget går det att måla mönster i korken.

Corkeen Play Original bidrar också till säkra lekplatser då materialet är bundet. Med den egenskapen tillgängliggör vi även lekplatsen för alla. Vilket vi anser är en självklarhet att alla ska ha samma möjlighet till lek.

Nyfiken på mer om Corkeen Play Original? Kontakta oss gärna!

Information