Stäng

Drift & underhåll

Regelbunden drift

Även om konstgräs i sig inte behöver klippas eller vattnas så krävs ett visst mått av drift & underhåll. Två gånger per år bör följande göras:

  • Blåsa/borsta bort grenar, löv m.m.

 

Underhåll

Om ogräs etableras i konstgräset kan detta avlägsnas manuellt. För den som hellre vill använda bekämpningsmedel går det.

Konstgräset är tillverkat i ett material som tål att ligga ute året om. Det innebär att du som kund inte behöver göra någonting när de första snöflingorna faller. Vid snöröjning av ytan är det viktigt att plogen ej kommer i kontakt med konstgräsmattan. Plogning utförs endast för att avlägsna snön ovanför grässtråna.

Om gräsmattan blir smutsig efter ett par år går det att dammsuga den med hjälp av en maskin som suger upp fyllnadsmaterialet och rengör sanden från fimpar, löv, damm m.m. Därefter strös sanden åter ner i mattan.

Inget varar för alltid. Konstgräs som utsätts för hårt slitage eller vandalism behöver repareras.

Vid reparationer är det är viktigt att anlita en expert som känner till dina produkter. Nordic Surface har stor erfarenhet av att reparera konstgräs och på så sätt förlänga livslängden på installationen. Vi är gärna behjälpliga.

Kontakta oss idag om du har reparationsbehov för ditt konstgräs.

 

Underhållsprogram

Nordic Surface kan hantera alla aspekter av drift & underhåll av ert konstgräs. Hör gärna av er om ni har några frågor eller är intresserade av ett fullständigt drift och underhållsprogram.

Information