Stäng

Konstgräs för offentlig miljö

Som förvaltare av offentliga miljöer kan det vara frustrerande att samtidigt göra miljön vacker, användbar och ekonomiskt hållbar. Det är en svår ekvation, som inte sällan slutar med kompromisser som inte lämnar någon riktigt nöjd. Konstgräs är inte en kompromiss, utan en möjlighet att förena de tre kraven.

Konstgräs passar utmärkt för torgmiljö, skuggig parkmiljö och områden med hårt slitage. Dessutom finns det ofta platser inom den offentliga miljön där en grönyta passar perfekt, men underbyggnaden inte tillåter naturligt gräs. Grönytor med naturligt gräs har dessutom väsentligen mycket högre underhållskostnader.

Inte sällan används konstgräs tillsammans med konstverk, eftersom konstgräset ger många oanade möjligheter. Vad sägs till exempel om en anläggning där hundratals fiberoptiska kablar monteras genom dräneringshålen och lyser upp gräsmattan likt en stjärnhimmel i natten? Möjligheterna med materialet är obegränsade- det är bara fantasin som sätter gränser.

Är du nyfiken på hur er offentliga miljö kan få nytt liv till en rimlig livstidskostnad med begränsade krav på underhåll? Kontakta oss idag!

Information